alert!Ragnarock de ondergang van Religie en Mystiek?

Pieter Zoomers

Om haar vijfjarig bestaan te vieren organiseerde Religie en Mystiek het driedaagse festival Ragnarock (1). Daarvoor waren in Goes drie dagen lang (17, 18 en 19 juni) de Zeelandhallen en het nabijgelegen Van der Valkhotel en omgeving afgehuurd. Op een groot buitenpodium traden diverse bekende metalbands op zoals Death SS, Goddess Of Desire, Witchfynde, Demon en Virgin Steele, in een Spiritual Park vertoonden sjamanen hun kunsten en zaten heksen gezellig droomthee te drinken en in Fantasy Village waren Gothic-, Fantasy- en heksenartikelen te koop. Diverse kunstenaars exposeerden hun werk, waaronder de 'heidense' schilders Jeroen van Valkenburg, vaste leverancier van illustraties in Religie en Mystiek en Michel Lemaire, lid van het kunstenaarsgilde van Arktion, de heidense club van Stephen Cox. Ook de Drakekopbeurs met allerhande alternatieve genezers en handelaren in newage spulletjes was voor het verjaardagsfeestje van Religie en Mystiek naar de Zeelandhallen afgereisd.

Sfeerimpressie Ragnarock
  Ragna Rock  
Informatie en protest

Kris Roman en de Nationale Alliantie

Fijne verjaardag
Tijdens Ragnarock hield Roman met zijn roversbende, De Aloude Sint Andriesgilde van Dendermonde, een traditionele Ringbijeenkomst en gaf het gilde een aantal schuttersdemonstraties met kruisboog en luchtbuks. In de Zeelandhallen stond tussen de alternatieve genezers, geneeskrachtige stenen en andere newage-prullaria een opmerkelijk kraampje van Fenris, een extreemrechtse verzenddienst van extreemrechtse cd's en fascistische boeken. Het kraampje werd bemenst door Jasper Velzel en vriendin. Velzel is in 2003 veroordeeld vanwege de verspreiding van fascistische en antisemitische cd's, het aanzetten tot rassenhaat en vanwege de verspreiding van Resistance Magazine waarin de holocaust wordt ontkend. Fenris staat op naam van Tim Mudde, een rechtsextremist met een lange staat van dienst en tegenwoordig vooral actief met zijn band Brigade M(ussert), waar Velzel de drummer van is. Op het kraampje van Fenris lagen ook reclamefolders en portfolio's van Jasper Velzel's vriend, de al eerder genoemde heidense kunstschilder en archeoloog Jeroen van Valkenburg. Via internet verkoopt Fenris ook posters met het werk van Van Valkenburg, die naast zijn werk voor Religie en Mystiek voor diverse metalbands de CD-hoesjes ontwierp. Van Stephen Cox is tijdens Ragnarock niets vernomen en de actieve aanwezigheid van Greenpeace op het festivalterrein wijten we maar aan een slecht functionerende inlichtingendienst van deze actiemultinational. Of Stefaan Van den Eynde van de heidense Werkgroep Traditie (van Koenraad Logghe) zijn aangekondigde lezing nog heeft gegeven is niet bekend.

Best georganiseerde fiasco ooit

Positieve levensles

Hitler's christenplicht en een nieuwe Gestapo

(2) Zie voor meer informatie over deze twee sprekers en over de andere banden van Religie en Mystiek met bedenkelijke figuren de artikelenreeks: 'De mystieke vrienden van een spiritueel blad', in: Alert! nummer 2, 3 en 4-2003 en 'De nieuwe vrienden van Religie en Mystiek', in: Alert! nummer 3-2004 en het artikel van I. Willemse: 'New-age blad Religie & Mystiek prijst occulte racist', in: Alert! nummer 2-2004. Te vinden op: http://afa.home.xs4all.nl/alert/rm.html.
(3) Zie voor meer informatie over Koenraad Logghe en zijn heidense Traditie: 'De mystieke vrienden van een spiritueel blad', in: Alert! nummer 4-2003 op http://afa.home.xs4all.nl/alert/rm.html.

Aangifte tegen Meister/Bronselaer
Danny Smagghe, woordvoerder bij de Vlaamse Liberaal Democraten voor het homo/lesbi/biseksuelen-beleid en provincieraadslid in Vlaams-Brabant, heeft op 7 september bij het parket een klacht ingediend tegen de eigenaar van een website die gewelddadige oproepen verspreidt tegenover holebi's.

Man achter de website is Wolfgang Meister, een bekende gebruiker van tal van internetfora en hij doopte zichzelf al enkele jaren geleden om tot 'Hitlerbiograaf'. Met zijn 'ijzersterke geest' probeert hij iedereen te overtuigen van zijn genialiteit. Hij noemt zichzelf geen negationist, maar wil wel geen rekening houden met "bepaalde heilige huisjes". Hij wenst naar eigen zeggen dat de mensheid meer eerbied krijgt voor de vertegenwoordigers van een God die zich werkelijk manifesteert, door wraak te nemen op onderdelen van Zijn Schepping die volgens Zijn leerstellingen uit de pas liepen...

Zoals alle 'grote' internetgebruikers heeft ook Wolfgang een skynetblog: http://meister.skynetblogs.be/. Op deze website, organiseert hij een essaywedstrijd: de Wolfgang Meisterprijs. Zelf vermeldt hij als leidraad een tienstappenplan voor een Europa naar zijn visie. Onder zijn zogenaamde "ethische codes" laat hij ook weten dat de homo-levensstijl de oorzaak is van de toenemende haat van de strenggelovige moslims tegenover de "libertijnse" westerlingen. De ophanging van 2 Iraanse homo's onlangs, kon hem maar weinig schelen. Het Anti Discriminatie Bureau te Vlissingen heeft ondertussen een brief verstuurd aan de hoofdredacteur van R & M, Walter Siepman. Het Bureau verwacht dat deze zich daarvan niets zal aantrekken, maar in elk geval weet hij dat het blad in de gaten gehouden wordt.

Met dank aan www.gay2day.be

terug naar inhoud