alert!Rulofianen : discussie zinloos

Herman Nimis

Racisme blijft

" In deze donkere wouden leven dus drie graden. De vierde graad heeft reeds met het andere, het blanke ras, verbinding" [...] zij waren niet zo grof en hadden niet dat voordierlijke. Maar hoever waren deze mensen nog van het volmaakte blanke lichaam verwijderd!. "

Ook verhaalt Alcar dat hijzelf na een leven als blanke karmatisch werd "gedegradeerd" met een donkere huidskleur, omdat hij nog iets goed te maken had. Maar dat beviel hem allerminst [blz. 328, 7e druk]:

"In dat leven, toen ik daarin mijn haat, mijn verderf ging goed maken, trok iets van mij het hogere [lees: blanke] ras aan en toen kon ik het onder die zwarte mensen niet meer uithouden."

Alcar maakte 'vorderingen' en zijn laatste incarnatie op aarde zou de schilder Anthonie van Dijck [1599-1641]zijn geweest.

De racistische strekking blijft m.i. gehandhaafd, ook omdat Rulof blijft schrijven in termen van fysieke stadia die verondersteld worden omhoog te klimmen en de geestelijke ontwikkeling van blanken daarin als de hoogste trede wordt beschouwd. Maar op het forum werd mij verweten dat ik de teksten niet wilde begrijpen.

[...] "Geestelijk-wetenschappelijk geanalyseerd klopt dit wat betreft hun lichaam, maar niet wat betreft hun innerlijk gevoelsleven. De zielen waarvan het lichaam tot de vierde, vijfde, zesde of zevende graad van stoffelijke ontwikkeling behoort, kunnen sterk verschillen in hun innerlijke gevoelsgraad. Sommige zielen zijn hun lichaamsgenoten ver vooruit. Sommige zielen waarvan het lichaam tot de vierde of vijfde graad behoort hebben reeds alle graden van stoffelijke lichamen beleefd, waardoor ze veel meer ervaringen hebben opgedaan, wat hun gevoelsleven aanzienlijk veranderd kan hebben. De verklaring van dit verschijnsel wordt verderop gegeven in het hoofdstuk 'Herkansing en begaafdheid'.

Nog een voorbeeld hoe men het racisme van Rulof probeert te vergoeilijken. In De volkeren der aarde staat op blz. 181, 4e druk :

In Duitsland werden de zieken vergast. Hitler dacht er zijn eigen soort door te kunnen beschermen en het bloed te zuiveren. Maar dat is niet mogelijk. Wisten zijn beroemde doktoren wel dat het menselijk organisme door de eeuwen bezoeldeld is en de natuurlijke afstemming verloren heeft? [...] Want ook onze kinderen verbonden zich weer met een lagere levensgraad en hun kinderen deden het op hun beurt. De natuurlijke afstemming van ons organisme is er door afgebroken. Dat is onze eigen afbraak! Graad na graad ging verloren en losten volkomen op. Nu wilde Adolf Hitler het zuivere bloed kweken, maar dat kan niet voor de rasssoorten een heeft nu geen betekenis meer.

Ontmaskeren van het kwaad
In De volkeren der aarde staan veel antisemitische fragmenten, o.m. op blz. 216/217 van de 4e druk :

Het schreeuwen van de jood om zijn Messias zegt ons [de meesters] hier niets, wij laten hem schreeuwen, totdat zijn stembanden het woord niet meer doorlaten en hij is als een rochelende gestalte, als het lijkwit van zijn kerk, want dit moet hem het ontwaken geven. Hij moet zich losmaken van zijn bewust stoffelijke, bedriegelijke, sjacherige ik, of hij tuimelt lager en lager, tot hij zijn gezicht verliest, doordat het hellegedrocht hem heeft omarmd. [...]

[...] Breek dan nog maar langer uw Goddelijke-ik af. Of verkoop het, gij blijft dan jood - om te stikken, om te verdrinken in uw zondige ras, dat Christus op afschuwelijke wijze ombracht.

De onverschilligheid van Rulofianen bij dit soort hete hangijzers blijkt uit het volgende. In 2002 maakte een predikante en columniste bij de Ned. omroepvereniging IKON, Annemieke Parmentier, een reis naar het voormalig concentratiekamp Auschwitz. Vol indrukken berichtte zij na terugkomst in haar radio-column, met de titel Maskers van het kwaad [19 nov. 2002] :

Ik denk dat het te gemakkelijk is om met de beschuldigende vinger te wijzen naar de nazi's toen of naar het antisemitisme in Polen nu. Het is misschien ondenkbaar dat Auschwitz opnieuw zou kunnen gebeuren. Maar de kiemen van het kwaad worden overal zichtbaar waar mensen worden gediscrimineerd om hun geloof, hun huidskleur, hun ras of hun geaardheid, ook in ons land. [...] Het gaat erom dat kwaad te ontmaskeren. Overal waar generaliserende opmerkingen worden gemaakt over de Marokkanen, de moslims, de asielzoekers, de zigeuners, noem maar op heeft die kiem van het kwaad een voedingsbodem gevonden en een kans om verder te woekeren. Het gaat er om die kiem van het kwaad te herkennen, ook in jezelf.

Ik plaatste de integrale tekst op het Rulof-forum, wat slechts 2 reacties opleverde. Een Rulofiaan schreef nog wel onder de indruk te zijn maar een tweede meende dat een column van "een of andere IKON-predikante" hem helemaal niets zei.

Extreem-rechts flirt

Aangespoelde kwal

Dit verwerpelijk gedachtengoed wordt door Rulofianen moeiteloos aanvaard. Zij staven dit door te beweren dat dankzij W.O.2. sindsdien geen graverende conflicten meer zijn geweest tussen Oost en West. Men loopt om de ware feiten uit de geschiedenis heen om Rulofs denkbeelden niet uit hun evenwicht te laten raken. Volgens de in De volkeren gepropageerde kosmische wetten zal Hitler in toekomst de levens die hij op zijn geweten had moeten "teruggeven". Hoe dat in de praktijk zal verlopen blijft een grote vraag. Hijzelf zal evolueren volgens de hierachie van de 7 dierlijke en vervolgens menselijke graden. Na een lang verblijf in de hellen zal zijn ziel eerst in primaire animale vorm incarneren als een soort aangespoelde kwal. Als hij dan na heel veel levens weer tot de 7e menselijke graad is gerijpt, is de mensheid ook tot inzicht gekomen dat zijn daden tussen 1933 en '45 evolutionair zijn geweest en zal men zelfs bloemen neerleggen op zijn graf. Kritiek op De volkeren is op het forum nog wel voorstelbaar, maar dan wordt meteen aangeraden om het boek nog een paar maal te lezen. Dit doet aan hersenspoeling denken.

Plagiaat?

Jomanda weer in opspraak
Over de in diskrediet geraakte Jomanda [zie: Het rapport Millecam door Griet Vandermassen in Wonder 1/2004] is men op het forum verdeeld. Enerzijds vindt men dat haar 'gave' niet overeenkomt met die van Rulof, want zijn meesters hadden ooit beweerd dat na hem geen medium meer zou verschijnen van zijn kaliber. Anderzijds is men tevreden dat zij de Rulof-boeken onder de aandacht van een groter publiek heeft gebracht. Op haar bijeenkomsten -thans op veel kleinere schaal- worden de boeken nog steeds verkocht, behalve De volkeren der aarde. Vorig jaar zomer sprak Jomanda op dreigende toon over de radio, dat zij die de boeken bekritiseerden zichzelf later nog wel eens tegen zouden komen.

Sektarisme

Het fanatieke verweer van Rulofianen, dat Rulofs boeken niet het minste foutje kunnen bevatten en daarom eigenlijk niet voor kritiek vatbaar zijn, doet denken aan sektarisme of het geloof in de onfeilbaarheid van de paus. Dat wordt op het forum hevig ontkend en sommige Rulofianen worden al kwaad als zij met deze benaming worden aangeduid. Zelf had Rulof ooit geschreven dat uit zijn leer geen sekte mocht ontstaan. En hij mag van zijn volgelingen in geen geval wankelen, want dan zou hij van zijn voetstuk kunnen vallen, stort het kaartenhuis ineen en heeft men zijn energie en geloof vergeefs in deze boeken gestoken. Criticasters worden daarom al snel in de verdachte hoek geplaatst, beschuldigd van demonisering en het houden van een kruistocht. Het is typerend voor deze volgelingen om dissonante informatie consonant proberen te maken. Elke dissonant wordt omgezet en koste wat wil wordt de illusie in stand gehouden dat de boeken 100% waarheid bevatten, worden omstreden thema's ontweken, wordt er 'hineininterpretiert', ongerijmdheden niet beantwoord en een enkele twijfelaar op gebiedende toon bezworen dat hij het bij het verkeerde eind heeft en vooral de boeken nog eens moet herlezen. Ook beheersen sommige Rulofianen de kunst om als een soort zoekmachine in hoog tempo relevante fragmenten uit 27 boeken te citeren en die vliegensvlug tot een schijnbaar samenhangend geheel te smeden. Daarnaast volgen volop steunbetuigingen aan hen die de denkbeelden nog eens op fanatieke wijze onderschrijven.

Uit de discussies op het Rulof-forum heb ik ervaren dat het nodeloze moeite is om deze voort te zetten. Dat is wellicht ook de reden dat andere critici er niet eens aan beginnen. Rulofianen proberen uiteindelijk om hen in discussie krijgen over het detail van een detail om aan de essentie voorbij te gaan, om hen vervolgens te beschuldigen dat de boeken niet goed worden gelezen en hen te winnen voor hun argumenten. Zij beseffen niet dat ze zich met pseudo-wetenschap en wartaal bezig houden, waarin zij schijn van werkelijkheid niet willen onderscheiden.

*) een ander voorbeeld is wat over het thema homoseksualiteit staat in Zielsziekten van gene zijde. Enerzijds mag men homoseksuelen niet belachelijk maken, want men is het zelf al eens geweest of zal het nog worden, anderzijds is homoseksualiteit een ziekte en worden homo's in dezelfde categorie als kindermoordenaars geplaatst en bevolken zij de hellen. Dit is smaad van de ergste soort.

Dit artikel verscheen eerder in Wonder en is gheen wonder, 5e jaargang, nr. 2, zomer 2005.

terug naar inhoud