alert!Rassenleer van ziener Jozef Rulof opnieuw onder de loep, deel 3 (laatste deel)

Herman Nimis

Deel I van dit artikel
Deel 2 van dit artikel

Geestelijke evolutie is voor het fysiek hoogstontwikkelde ras

In deel 2 kwam o.m. de hoogst merkwaardige evolutietheorie van dieren volgens de Rulof-leer aan de orde. Terug naar de mens.

Jozef Rulof begin jaren 50
  rulof  

Het fenomeen dat geestelijke evolutie van fysiek volmaakte blanken zou stagneren, wordt door Rulof aangeduid met 'stadskannibalisme'. De vrije wil zou deze ontwikkeling in de weg staan en debet is ook het intellectualisme en scepticisme, waarbij het harmonieuze gevoelsleven naar de achtergrond is verdrongen. Bij lagere stoffelijke graden is nog wel een beperkte vorm van geestelijke ontwikkeling mogelijk, maar dit gebeurt alleen indien zij met het gevorderde blanke ras van de hogere graden in aanraking komen, aldus dit fragment uit 'De Kosmologie, deel 4' pag. 227-228, P 130 :

Ook de astrale meesters werken aan die ontwaking mee. Wayti (P 130) : "In het boek 'De volkeren der aarde' (DVA) beschrijven de meesters hoe zij zelf de mens op aarde inspireren om dit contact te maken en uit te bouwen, om de wereld aaneen te smeden, zodat er geen enkel volk op aarde nog 'achterblijft' bij de evolutie van de mensheid. 'Onbekend maakt onbemind'. Het echt leren kennen van elkaar maakt immers de weg vrij voor het afbreken van vijandbeelden, en geeft de basis voor een duurzame vrede. Zo stuwen de meesters de mensheid vooruit om het dierlijke oorlogszuchtige gevoelsleven van haat en geweld achter zich te laten en een universele verstandhouding en respect op te bouwen. Om uiteindelijk het gevoel 'mens' op te bouwen, ongeacht alle verschillen die de aardse persoonlijkheden bedenken, en waarmee ze zich van hun medezielen kunnen afscheiden."

Voorkant boek 'Het ontstaan van het heelal'
  rulof  

Only for white
In een poging om Rulofs vermeende racisme verder te ontkrachtigen citeert Wayti een fragment uit Vraag & Antwoord deel 3, pag: 140/41, P 115/116, waarin hij anno 1951 aan het publiek in populistische stijl over een incident vertelt tijdens zijn tournee naar de VS in 1946/47:

Ik zeg: 'Zo, meneer.' Toen zegt hij: 'Ja meneer.'

Er wordt niet vermeld dat de donkere huidskleur van deze mensen volgens de Rulof-leer zeer waarschijnlijk een karmisch gevolg is en dat zij nu aan het 'goed maken' zijn in een lagere stoffelijke graad met inherente donkere huidskleur, omdat zij in een vorig leven als blanke van een hogere graad niet geleefd hebben volgens de kosmische wetten.

DVD
De DVD die bij de inmiddels uitverkochte paperback behoort, kan nog afzonderlijk besteld worden. Deze geeft in ca. 40 minuten zeer beknopt 2 boeken weer, 'Een blik in het hiernamaals' en 'Het ontstaan van het heelal'. Men kan er begrip voor opbrengen dat het moeilijk moet zijn geweest om een visuele bewerking van deze boeken te maken. Wayti bericht dat slechts een beperkt budget kon worden uitgetrokken en dat is te zien. Het hiernamaals wordt door middel van computeranimaties in een nogal kitscherige setting met bloeiende weilanden en musicerende figuren in wijde gewaden gepresenteerd.

Uit Rulof-land verbannen
Op een ander Rulofforum (2) worden omstreden thema's naar een verborgen gedeelte verplaatst dat alleen toegankelijk is voor ervaren lezers. De achterliggende bedoeling is dat critici deze teksten niet gemakkelijk kunnen meelezen en verkeerde conclusies kunnen trekken.

Tot slot

Een laatste citaat, uit 'De Kosmologie' deel 1 p. 255:

N.B. Een 'P' gevolgd door een cijfer slaat op het paginanummer van de Wayti-uitgave 'Onze kosmische Evolutie van Lichaam en Ziel'. Vermelding van een druknummer slaat op eerder door mij bestudeerde exemplaren. Waar geen druknummer is vermeld betreft dit citaten van Wayti uit de laatst verschenen boekdrukken.

Noten:
1): www.jruloff.com
2): http://uniform.messageboard.nl/10383/index.php
3): Stichting Geestelijk-Wetenschappelijk Genootschap 'De Eeuw van Christus', in 1946 opgericht om het nalatenschap van Jozef Rulof te conserveren en gelieerd aan de later opgerichte Stichting Wayti Uitgeverij.

terug naar inhoud