logo

verbod van Lonsdale? vriendenclub

Rein
"Ik weet niet of al die mensen die die kleren dragen ook echt voor dat ene doel die kleren dragen. Kijk, zolang je niks doet mag je je mening uiten ook al ben je neonazi. Ik vind wel dat het nergens over gaat, maar je hebt toch vrijheid van meningsuiting."

Koos
"Bij ons op school is er geen verbod. Iedereen loopt met een bomberjack en een Nederlandse vlag op z'n jas. Ze lopen ook met kale koppen en kisten met witte veters. Het lijkt me beter om een Lonsdaleverbod in te stellen. Er is alleen maar ruzie tussen die Marokkanen en de racisten."

koos
Robbert
"Ja,ik weet niet. Als iemand dat mooie kleren vind, vind ik dat je het moet kunnen dragen? Je kan beter een racisme-verbod hebben op school dan een Lonsdale-verbod. Als je Lonsdale draagt hoef je nog niet een hekel te hebben aan negers."

jeffrey

Niek
"Dat vind ik nergens op slaan. De eerste die Lonsdale droeg, dat was een zwarte. Maar als een blanke in z'n eentje in Lonsdale rondloopt wordt-ie in elkaar geslagen door een zwarte. Dat komt omdat die zwarten het land van hun willen hebben."

Jeffrey
"Ehm, iedereen heeft toch zijn eigen vrije keus om zijn kleding te dragen? Je hoeft geen neonazi te zijn als je het draagt, je kan het ook gewoon mooi vinden."

jeffrey

Maouscha
"Ik vind het nergens op slaan want het is geen racistenmerk. Mensen die het dragen, denken wel dat het zo is. Maar het is niet zo. Als je donker bent en je wilt dat aan, dan mag het wel? Dat klopt niet. Als ik er mee loop dan is het goed, maar als er een Nederlander mee loopt dan is het een racist. Lonsdale is geen racistenkleding, het is gewoon een boxmerk. Want er was een bekende bokser die het was gaan dragen en ik weet niet hoe het komt maar nu is het zo dat als je Lonsdale draagt je een racist bent. Maar dat slaat dus helemaal nergens op."

pijl